Lemmikkien Ylläs

Ylläksellä lemmikkeihin suhtaudutaan varsin myönteisesti ja karvakaverit ovat tervetulleita lähes kaikkialle. Alueella on runsaasti mahdollisuuksia koiran kanssa retkeilyyn tai hiihtelyyn erämaisen tunturiluonnon keskellä. Majoituspaikoista löytyy useita lemmikkiystävällisiä vaihtoehtoja ja useimpiin ravintoloihin ja kahviloihin saa ottaa oman turren mukaan.

Ylläs on erinomainen matkakohde lemmikkien kanssa matkustaville, kunhan muistaa huomioida paikalliset säännöt ja käyttäytyä vastuullisesti lemmikin kanssa.

Pidä koira aina kytkettynä, vaikka se olisikin kiltti. Myös Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, jossa valtaosa Ylläksen reitistä kulkee, lemmikit on pidettävä aina kytkettynä.

Kerääthän aina lemmikkisi jätökset, jotta luonto säilyy miellyttävänä paikkana kaikille. Jätkökset lajitellaan polttokelpoiseen jätteeseen.

Koiraystävälliset retkikohteet Ylläksellä

Ylläksellä on vajaan 50 kilometrin verran koiralatuja, joita pitkin kelpaa hiihdellä karvaisen ystävän kanssa vaikka erämaakahvilalle herkuttelemaan. Puolet koiraladuista sijaitsevat Ylläsjärven puolella, puolet Äkäslompolossa.

Talviaikaan myös sinisin kepein merkityt hoidetut talvipolut ja lumikenkäreitit ovat suosittuja lenkkeilymaastoja koirien kanssa. Tarkista sopivien reittien sijainnit talviulkoilukartasta.

Koirat ovat tervetulleita myös Ylläs Ski Bussiin.

Kesäkaudella kytketyn lemmikin kanssa voi retkeillä kaikilla Ylläksen reiteillä. Autio- ja muihin taukotupiin koiran voi viedä sisälle, mikäli se sopii kaikille tupaa käyttäville.

Huomioithan, että koira tulee pitää kytkettynä, vaikka reitillä ei näkyisi muita. Kerääthän myös koirasi jätökset, jotta luonto säilyy miellyttävänä paikkana kaikille.

Gondolilla korkeimmalle huipulle koiran kanssa

Koirakaverin voi ottaa mukaan Yllästunturin huipulle Gondolihissin kyydillä Ylläs Ski Resort Ylläsjärveltä. Koirahytit on erikseen merkitty koiran kuvalla.

Koirapuistoon telmimään

Koirapuistoja Ylläkseltä löytyy kaksi: Äkäslompolosta Nililahentien alkupäästä ja Ylläsjärven kylältä Ylläs Lake Hotellia vastapäätä.

Koira mukaan ravintolaan

Luonnonkauniiden ulkoilu- ja retkeilymaastojen lisäksi hyvin käyttäytyvät lemmikit ovat tervetulleita vieraita useimpiin Ylläksen alueen kahviloihin ja ravintoloihin. Esimerkiksi Velhon Kodan erämaakahvilassa on koirille tarjolla jopa omia herkkuja ja Pub Selvä Pyyssä voi nauttia tuopista ja ruuasta niin, ettei koiran tarvitse odottaa ulkona. Ylläsjärven puolella koiran kanssa voi nauttia illasta tunturikeskuksen Bar Kaapissa.

Haaverin sattuessa Ylläksellä toimii Eläinlääkäri Markus Kiili. Lisäksi Kolarista ja Kittilästä löytyy kunnan eläinlääkäri.

Koiraystävällinen majoitus

Koiraystävälliset ravintolat