Ylläksen reitit anovat apua

Ylläksen reiteillä on hätä. Eikä nyt puhuta pienestä hädästä vaan kymmenien tuhansien eurojen hädästä. Inflaation aallot ovat iskeneet reittien hoitoon ja kahden vuoden takaiseen verrattuna talvireittien hoitaminen maksaa 20 % enemmän. Menneinä vuosina on kertynyt lisäksi reittien korjausvelkaa ja vanhojen latukoneiden rikkoutuminen on aiheuttanut uutta painetta reittirahoituksen keräämiseen. Reittien hoito maksoi Ylläksellä talvella 2022-2023 melkein 600 000 euroa. Tästä jäätiin miinukselle 86 000 euroa.

Jotta Ylläs pysyisi ykkösenä ja hiihtoladut sen mukaisina, rahaa tarvitaan yksinkertaisesti lisää. Latujen määrästä ja laadusta ei haluttaisi enää supistaa ja niin tehdäänkin vasta äärimmäisessä tilanteessa. Fakta on kuitenkin valitettava: jos rahaa ei ole, kaikkia latuja ei pystytä ajamaan.

Siksi pyydämmekin apua. Reittirahoitusta kerätään kävijöiltä, alueen yrityksiltä, loma-asunnon omistajilta ja Kolarin kunnalta.

KÄVIJÖILLE

Kävijöille helpoin tapa tukea reittejä on ostaa sähköinen ja/tai paperinen kartta ja uutena vaihtoehtona maksaa reittimaksu Mobilepay-numerolla 16208.

Kävijöiden maksamat reittimaksut kattavat reittien hoidon kuluista kolmanneksen. Siksi jokaisen panosta tarvitaan. Reittimaksun maksamalla varmistat, että Ylläksen reitit pysyvät jatkossakin ensiluokkaisina.

Ylläksen reittimaksu

Päivä 10 €
Viikko 25 €
Kausi (lokakuu 2023–2024)50 €

Reittejä tukeaksesi voit myös maksaa enemmän.

Maksa verkkokaupassa

Maksa Mobilepaylla numeroon 16208

Mobilepay QR-koodi: Viikko 25 €

Reittejä voi lisäksi tukea ostamalla Ylläs-tuotteita tai latutarroja, myynnissä mm. Luontokeskus Kellokkaalla.

Loma-asunnon omistajille

Loma-asunnon omistajien toivomme maksavan huoneistokohtaisen reittimaksun. Jos jokainen loma-asunnon omistaja maksaisi huoneistokohtaisen reittimaksun, koko reittiverkosto saataisiin auki.

Maksa verkkokaupassa

Maksa laskulla

Toinen tapa maksaa reittimaksu on liittyä loma-asunnon omistajien sähköpostilistalle:

Maksa Mobilepaylla numeroon 16208

Valitse summa yllä olevasta taulukosta.

Mobilepay QR-koodi: 170 €

Pienistä puroista syntyy iso joki ja tällä hetkellä toivoisimme mittavaa tulvaa. Muuntaudu siis puroksi ja tule osaksi tulva-aaltoa. Pelastetaan reitit yhdessä!

Faktat reiteistä

  • Hiihtolatuja 300 km
  • Talvipolkuja 150 km
  • Moottorikelkkareittejä 400 km
  • Kaudella 2022-23 reittien hoito maksoi n. 600 000 €. Miinukselle jäätiin 86 000 €
  • Reittirahoitus syntyy kolmesta purosta: Yrityksiltä, loma-asunnon omistajilta sekä kävijöiden reittimaksusta + karttamyynnistä
  • Reittirahoitusta hoitaa Visit Ylläs, osakeyhtiö, jonka osakkaana alueen yritykset ja Kolarin kunta ovat.