Tue reittejä reittimaksulla

Ylläksen reiteillä on hätä. Eikä nyt puhuta pienestä hädästä vaan kymmenien tuhansien eurojen hädästä. Inflaation aallot ovat iskeneet reittien hoitoon ja kahden vuoden takaiseen verrattuna talvireittien hoitaminen maksaa 20 % enemmän. Menneinä vuosina on kertynyt lisäksi reittien korjausvelkaa ja vanhojen latukoneiden rikkoutuminen on aiheuttanut uutta painetta reittirahoituksen keräämiseen. Reittien hoito maksoi Ylläksellä talvella 2022-2023 melkein 600 000 euroa. Tästä jäätiin miinukselle 86 000 euroa.

Jotta Ylläs pysyisi ykkösenä ja hiihtoladut sen mukaisina, rahaa tarvitaan yksinkertaisesti lisää. Latujen määrästä ja laadusta ei haluttaisi enää supistaa ja niin tehdäänkin vasta äärimmäisessä tilanteessa. Fakta on kuitenkin valitettava: jos rahaa ei ole, kaikkia latuja ei pystytä ajamaan.

Siksi pyydämmekin apua. Reittirahoitusta kerätään kävijöiltä, alueen yrityksiltä, loma-asunnon omistajilta ja Kolarin kunnalta.

Kävijän reittimaksu

Kävijöille helpoin tapa tukea reittejä on maksaa reittimaksu Mobilepaylla numeroon 16208 (Ylläs reittimaksu).

Mobilepay QR-koodi: Reittimaksu viikko 25 €

Kävijöiden maksamat reittimaksut kattavat reittien hoidon kuluista kolmanneksen. Siksi jokaisen panosta tarvitaan. Reittimaksun maksamalla varmistat, että Ylläksen reitit pysyvät jatkossakin ensiluokkaisina.

Päivä 10 €
Viikko 25 €
Kausi (lokakuu 2023–2024)50 €
Reittejä tukeaksesi voit myös maksaa enemmän.

Maksa verkkokaupassa

Maksutavat verkkokaupassa: Verkkopankki, kortti, Mobilepay, Apple Pay

Maksa Paypalilla (tai kortilla)

Reittejä voi lisäksi tukea ostamalla sähköisen ja paperisen kartan, Ylläs-tuotteita, reitti-/latutarroja, myynnissä mm. Luontokeskus Kellokkaalla.

Loma-asunnon omistajille

Loma-asunnon omistajien toivomme maksavan huoneistokohtaisen reittimaksun. Jos jokainen loma-asunnon omistaja maksaisi huoneistokohtaisen reittimaksun, koko reittiverkosto saataisiin auki.

Loma-asunnon reittimaksu170 € 
Yli 6 hengen loma-asunnon reittimaksu250 €

Maksa verkkokaupassa

Maksa Mobilepaylla numeroon 16208

Valitse summa yllä olevasta taulukosta.

Mobilepay QR-koodi: Reittimaksu 170 €

Maksa paypalilla tai kortilla

Pienistä puroista syntyy iso joki ja tällä hetkellä toivoisimme mittavaa tulvaa. Muuntaudu siis puroksi ja tule osaksi tulva-aaltoa. Pelastetaan reitit yhdessä!

Faktat reiteistä

  • Hiihtolatuja 300 km
  • Talvipolkuja 150 km
  • Moottorikelkkareittejä 400 km
  • Kaudella 2022-23 reittien hoito maksoi n. 600 000 €. Miinukselle jäätiin 86 000 €
  • Reittirahoitus syntyy neljästä purosta: Yrityksiltä, loma-asunnon omistajilta, kävijöiden reittimaksuista + karttamyynnistä, ja Kolarin kunnan maksusta.
  • Reittirahoitusta hoitaa Visit Ylläs, osakeyhtiö, jonka osakkaana alueen yritykset ja Kolarin kunta ovat.