Helposti saavutettavissa oleva Ylläs sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Kolarin juna-asemalta ja Kittilän lentokentältä. Ylläksen tunnetuimmat alkuperäiset tunturikylät on Äkäslompolo ja Ylläsjärvi, jotka sijaitsevat eri puolilla Yllästunturia.

Katso myös: Ylläs Ski Bus

Junalla Ylläkselle

Matkusta autoyöjunalla Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa 35 km. Jokaiselta junalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin. Kolarin rautatieasemalta voit jatkaa Ylläkselle junabussilla.

Talvella yöjuna kulkee joka yö. Keväällä, kesällä ja syksyllä yöjuna kulkee pääsääntöisesti neljä kertaa viikossa.

Huom. Junabussi ei käy enää Palovaarassa vähäisen kysynnän takia.

Saapuminen Rovaniemeltä

Rovaniemeltä Ylläkselle on suora bussiyhteys talvella 2024. Muina aikoina on paras kulkea omalla autolla tai taksilla, matkaa noin kaksi tuntia. Vaihtoehtosiesti Rovaniemeltä Ylläkselle bussilla kulkeminen onnistuu vain niinä päivinä kun juna saapuu Kolariin: Ota junabussi Ylläsjärveltä Leville ja jatka toisella bussilla Rovaniemelle. Vaihto-ajat voivat olla erittäin pitkiä!

Lentäen Ylläkselle

Kittilän lentoasema on puolen tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä. Nouse Finnairin koneeseen Helsingissä ja 1,5 tuntia myöhemmin laskeudut Kittilään. Jokaiselta Kittilän lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle.

Kittilän lentoasemalta voit jatkaa Ylläkselle lentokenttäbussilla. Sesonkien ulkopuolella kuljetus toteutetaan kutsutaksina, joka pitää tilata etukäteen liikennöitsijältä, katso lisätiedot.

Huom. Lentokenttäbussi ei käy enää Palovaarassa vähäisen kysynnän takia.

Huom. Air Balticin lennoilta jatkoyhteys lähtee vasta Finnairin lennon jälkeen.

Rovaniemen yhteydet

Bussilla Ylläkselle

Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Ylläkselle on suora bussiyhteys ympäri vuoden Kolarin rautatieasemalta, sekä talvella Kemin rautatieasemilta, Oulusta, Jyväskylästä ja Helsingistä. Katso aikataulut ja osta liput Matkahuollon sivuilta.

Uutena yhteytenä keväällä 2024: Rovaniemi-Ylläs-bussi. Lisätiedot ja varaukset: Saaga Travel

Rovaniemen yhteydet

Autolla Ylläkselle

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Navigaattoriin osoitteeksi voi antaa esimerkiksi Ylläksen matkailuinfon osoitteen: Tunturintie 54, Äkäslompolo (tai 95970 Kolari).

  • Etelästä saavuttaessa aja Kolariin (tie 21/E8) ja käänny Ylläsjärvelle (tie 939) tai 10 km Kolarin jälkeen Äkäslompoloon (tie 940).
  • Etelästä saavuttaessa toinen vaihtoehto on kulkea Rovaniemeltä Muonioon/Kittilään (tie 79). Kittilän keskustan jälkeen käänny Ylläsjärvelle (tie 80). Maisematietä pitkin Ylläsjärven kylältä Äkäslompolon kylälle on 15 km.
  • Pohjoisesta saavuttaessa kulje esim. Kilpisjärvi-Muonio-Äkäslompolo-Ylläsjärvi.
  • Idästä saavuttessa kulje esim. Sodankylä-Kittilä-Ylläsjärvi-Äkäslompolo.

Taksi

Ylläksen ja Kolarin taksit voit varata keskuksesta puh. 020 071 800 (24 h), puhelun hinta on 1,92 €/puhelu + pvm/mpm. Ylläs-Kolari Taksit tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia taksipalveluita, kuten tilataksit, erikoiskuljetukset ja edustusajot, 15 erikokoisen, nykyaikaisesti varustellun automme avulla. Saat meiltä myös paketti- ja peräkärrykuljetukset.

Taksit

Muut kuljetuspalvelut