Kesä Ylläksellä

Ylläs on suoritusvapaa alue, jossa jokaisella on vapaus rentoutua tavallaan: pyöräillen keskiyön auringon alla, patikoiden rakkaisilla tuntureilla, meloen mutkaisia jokia tai kurvaillen Suomen suurimmassa Bike Parkissa. Ehkä haluat käpertyä riippumaton keinutukseen pihapuun suojaan ja herkutella Lapin mauilla paikallisissa ravintoloissa – mahdollisesti jopa kaikkea tätä. Ylläs tarjoaa täydellisen lomakohteen niille, joiden mieli lepää, kun keho liikkuu. Me Ylläksellä koemme onnistuneemme, kun loman jälkeen olosi on energinen ja levännyt. Mieli täynnä muistoja ja tarinoita jaettavaksi.

Yllästyä: Yllättyä jostakin positiivisesti. Vastakohta tylsälle, harmaalle ja arkiselle. Yllästyessä voi tuntea mahanpohjassa iloisia perhosia, euforiaa ja syvää rentoutumista. ”Kävin eilen Kotamajalla ja yllästyin, miten helposti sähköpyörällä pääsikin tunturin huipulle!”

Aktiivirentoutuja: Ihminen, jonka mieli lepää, kun keho liikkuu. Tavataan erityisesti Ylläksen alueella lomatunnelmissa. Haluaa löytää elämästä yllästymisen hetkiä. ”Riitta on todellinen aktiivirentoutuja, patikoi Pirunkurussa vastaan niin leveä hymy huulilla.”

Äkäslompolon helppo kesäreitti kulkee läpi avaran jänkän

Yllästävän monipuolinen

Ylläksen yöttömän yön aurinko ja maailman puhtain ilma luovat otolliset olosuhteet monenlaisille kesäseikkailuille. Luonto on riisunut talvisen pukunsa ja kietoutunut vihreään. Poronvasat hoipertelevat emojensa kintereillä ja linnut visertävät koko päivän kestäviä konserttejaan. Ylläksellä voit irrottautua arjen kiireestä lempeästi: mieli pysähtyy islanninhevosvaelluksella kostean sammaleen tuoksussa ja aistit heräävät keskiyön pyöräilyllä tunturiin. Puhtaan järviveden roiske iholla virkistää kuuman kesäpäivän melontaretkellä ja eväsleivät maistuvat takuulla laavulla nuotion räiskeessä. Välinevuokraamoistammme löydät seikkailuille sopivat välineet kaikenikäisille koko kesän ajan.

Minne mennä?

Kuljetpa sitten metsissä, tuntureissa tai vesistöillä, Ylläkseltä eivät reitit lopu.
Polkuja löytyy kaikenikäisille ja tasoisille kulkijoille aina tuntureiden rakkaisilta huipuilta tasaisille metsäpoluille.

Osta ulkoilukartta ja tue reittien ylläpitoa:

Leppoisa Kesänkijoki on Lapin kivoimpia melontapaikkoja

Ohjatut retket

Aina ei tarvitse itse tietää, minne mennä. Anna oppaan kertoa mihin kannattaa suunnata melomaan ja mistä nostetaan komeimmat kalasaaliit. Oppaat tuntevat Ylläksen reitit kuin omat taskunsa ja osaavat räätälöidä retken ryhmän taitotason mukaan.

Bike Parkin Training trackilla on kelpaa ottaa ensikosketus pyörään ennen Flow-reitille siirtymistä

Bike park – kuin laskettelukeskus, mutta kesällä

Ylläs Bike Park tarjoilee ajettavaksi Suomen pisimmät reitit, jotka lähtevät Yllästunturin huipulta. Viime kesänä valmistunut sininen Flow-reitti tekee hissipyöräilyn aloittamisesta vaivatonta: tuolihissi kuljettaa pyöräilijät leppoisasti puurajaan, josta lähtee leveämpi, nimensä mukaisesti flow-tilaan vievä reitti. Kokeile vaikka itse!

Yllästy helppoudesta!

Haluatko hemmottelua hotellin aamupalalla vai rentoa oleskelua mökin terassilla?

Ylläksen majoitushaun kautta löydät haluamasi. Perille pääset omalla autolla, ekologisesti junan ja bussin kyydissä tai näppärästi lentäen. Lue lisää matkustustavoista ja aloita kesälomasi suunnittelu.

Polkujuoksuun Hetasta ja Pallakselta Ylläkselle osallistuu noin 1 000 juoksijaa

Yllästy tapahtumista

Ulkoilun juhlaa heinäkuun alussa!

Heinäkuun alussa Outdoor Week tuo tunturiin ulkoilukansaa ympäri Suomen. Tarjolla on monipuolisia kokemuksia fyysisistä haasteista lajikokeiluihin. Tapahtuma sopii kaikille luontoliikunnasta kiinnostuneille, oli tavoite sitten voittaa itsensä, koko kilpailu tai vain nauttia yöttömästä yöstä, huikeista maisemista ja tunnelmasta. Kisoja on tarjolla kaikentasoisille aina 326 km seikkailujuoksusta 30 km maastopyöräilyyn.