Frisbeegolfaa ainutlaatuisissa maisemissa tunturin juurella ja tunturissa

Kesäaikaan suosittu frisbeegolf sopii koko perheelle ja 18-korisia ratoja löytyy peräti molemmin puolin Yllästunturia. Frisbeegolfradan käyttö on maksutonta ja sitä voi pelata leikkimielisesti tai ihan tosissaan. Ylläs Ski Resort Ylläsjärven radan valtavat korkeuserot ja upeat maisemat tekevät siitä koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen.

Ratojen sijainti

Ylläsjärven frisbeegolf-rata kulkee pääasiassa avotunturissa ja alkaa gondolihissin ala-asemalta. Kiekkoja voi vuokrata Jemes Sportista ja Hill Ski Rentistä.

Äkäslompolon frisbeegolf-rata sijaitsee puolestaan Kaulavaarassa, Sivulantien ja Kaulavaarantien risteyksessä. Lähimmät kiekkovuokraamot ovat Äkäslompolo Sport Shop sekä Sport Corner Ylläs.

frisbeegolfkiekkojen vuokraus

Yhdellä kiekolla pärjää

Suursuosiota niittänyt laji sopii niin kaveriporukalle kuin koko perheelle. Lajissa on sama idea kuin golfissa, paitsi pallon lyönnin sijaan heitetään frisbeetä kohti kauempana sijaitsevaa koria. Alkuun pärjää yhdelläkin kiekolla per pelaaja, kun kyseessä on hauskanpito eikä tiukka kilpailu. Erikoisemmat kiekot kannattaa ottaa käyttöön vasta, kun heittokäsi on tarpeeksi harjaantunut. Kiekon osuminen maalikoriin ei ole ehkä helppoa, mutta taatusti hauskaa.

Korkeuserot radalla huimat

Ylläs Ski Resort Ylläsjärven radan erityispiirre on valtavat korkeuserot. Suomesta ei löydy montaa vastaavaa paikkaa, missä kiekkoa saa heittää yhtä paljon ylämäkeen. Rata on myös melko vaativa ja ylempänä tunturissa täytyy huomioida tuulen vaikutus kiekon kulkuun. Maisemat toki kruunaavat koko pelin.

Äkäslompolon puolen rata sijaitsee tasaisemmalla maalla.

Lasten kanssa ei tarvitse kiertää kaikkia 18 väylää, vaan vaikka viisi ensimmäistä noin alkuun. Ratojen käyttö on ilmaista.