Ylläksellä eivät aktiviteetit lopu kesken

Ylläs tarjoaa aitoja elämyksiä, maailman puhtainta ilmaa, kaunista luontoa ja paljon erilaista tekemistä ympäri vuoden. Alueen laajat, hyvin hoidetut ja helposti saavutettavat reitit luovat ulkoilmaihmiselle erinomaiset puitteet pidempäänkin oleiluun. 

Talvella ja keväällä satumaiset tykkymetsät, kaamoksen pastellitaivaat, vihreinä sambaavat revontulet sekä kimaltava hankikanto luovat täydelliset puitteet talvisille seikkailuille. Reiteillä on tilaa liikkua ja tunnelma on kansainvälinen. 

Kesällä ja syksyllä voit puolestaan nauttia kukkaan puhjenneesta luonnosta, kesäisistä tuoksuista sekä hurmaavasta väriloistosta. 

Ylläs on monipuolinen helppojen lajikokeilujen luonnonpuisto, jossa kaikki on käden ulottuvilla. Suorittaa ei kuitenkaan tarvitse – istahda ikivanhojen männynkäppyröiden katveeseen, ihaile ainutlaatuista tunturimaisemaa ja kuuntele ympärillä vallitsevaa syvää hiljaisuutta.

Neljän hengen ryhmä talvipyöräilemässä tunturimaisemissa, noin metrin leveä reitti kantaa leveärenkaisia pyöriä. Ensimmäisenä opas limenvihreässä takissa, vetää perässäään ahkiota ahkiota jossa laskettelusuksia ja sauvoja.

Opastetut retket

Mikä on sinun juttusi? Ratsastus Ylläksen metsissä? Sähköpyöräretki tunturin huipulle? Koiravaljakkoretki tai poroajelu? Lomalla kannattaa kokeilla jotain ihan uutta ja yllättää itsensä.

Sisäkuva kaupasta: Muutama kymmenen paria eri pituisia musta-valkoisia maastohiihtosuksia pystyssä telineessä. Vasemmalla hyllyssä on kenkälaatikoita ja oikealla lenkkareita seinällä esillä.

Välinevuokraamot

Vuokraa välineet paikan päältä ja kevennä matkatavarakuormaasi! Ylläksen välinevuokraamoista löydät laskettelu- ja maastohiihtovälineet, ahkiot, lumikengät, läskipyörät, lastenkantorinkat, luistimet, moottorikelkat ja paljon muuta.

Nainen ja lapsi ylhäällä avotunturissa laskettelusukset olalla. Taustalla pyöreitä tunturin muotoja useassa tasossa sekä tummaa metsää.

Lasten Ylläs

Ylläksellä riittää puuhailtavaa myös perheen pienimmille. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto harvinaisine ikimetsineen ja tunturimaisemineen on helposti saavutettavissa myös lasten kanssa. 

Lomailu Ylläksellä lasten kanssa on huoletonta niin kesä- kuin talviaikaankin.

Maaastohiihtäjä koiran kanssa vapaan tyylin ladulla, hiihtäjä juuri potkassut toisen jalan ilmaan ja koira loikannut. Hiihtäjä hymyilee mustat aurinkolasit päässä ja katsoo kameraan. Ruskea-mustalla koiralla kieli roikkuu pitkällä sivulla. Hiihtäjällä on valjaat joihin koira on kiinnitetty oranssilla narulla.

Lemmikkien Ylläs

Ylläksellä lemmikkeihin suhtaudutaan varsin myönteisesti ja karvakaverit ovat tervetulleita lähes kaikkialle. Alueella on runsaasti mahdollisuuksia koiran kanssa retkeilyyn tai hiihtelyyn erämaisen tunturiluonnon keskellä. Majoituspaikoista löytyy useita lemmikkiystävällisiä vaihtoehtoja ja useimpiin ravintoloihin ja kahviloihin saa ottaa oman turren mukaan.

Retkeilijä pyörätuolissa puisella laiturilla. Valkoinen t-paita, musta lippis ja maastokuvioiset housut. Taustalla näkyy vihertävän harmaa rakkakivinen Kellostapulin huippu, vihreää metsää ja tummaa järven pintaa. Laituri on aidattu ja siinä ei ole penkkejä.

Esteetön Ylläs

Ylläksellä pääset helposti erämaan tuntuun myös esteettömillä reiteillä. Upeista tunturimaisemista, eläinten jäljistä ja puhtaista vesistä pääsee nauttimaan pyörätuolilla, rollaattorilla sekä lastenvaunuilla.