Gondoli on helppo tapa nähdä koko Ylläksen seutu kertanousulla

Gondoliajelu on ehdottomasti top 3 -listalla, ellet aio kavuta johonkin Ylläksen seitsemästä tunturista omin voimin. 7 minuuttia kestävä kahden kilometrin matka 719 metrin korkeuteen on jo itsessään jännittävä kokemus. Myös lapset ja huonompikuntoiset pääsevät gondolin kyydissä helposti ihastelemaan koko Ylläksen huipulta avautuvaa tunturimaisemaa.

Hyvällä säällä Yllästunturin laelta aukeaa näkymä pohjoiseen aina Pallastuntureille saakka. Idässä näkyy Aakenustunturi sekä kaukana siintävä Kumputunturi; etelässä puolestaan avautuvat valtavat metsä- ja suoalueet Ylläsjärven molemmin puolin; idässä sijaitsee Kuertunturi sekä Äkäslompolon kylä.

Helppo maisemapaikka kaikenkuntoisille

Helpoin tapa hahmottaa Ylläksen seudun tunturimaisemat ylhäältäpäin on hypätä gondolin kyytiin Ylläs Ski Resort Ylläsjärveltä ja hurruutella hissillä tunturin huipulle. Ylhäällä kannattaa myös kokeilla suurta keinua, josta hienoimmat kuvat saa kohti pohjoisen tunturijonoa.

Gondoliin pääsee myös pyörätuolilla ja lastenrattailla. Yhteen koppiin mahtuu enintään kahdeksan henkeä kerralla. Koiran kuvalla merkattuun koppiin saa viedä lemmikin.

Palvelut Yllästunturin huipulla

Huipulla palvelevat ravintolat Ylläskammi 718 ja Ravintola Gondol. Kaamosaikaan kannattaa ajoittaa retki puolen päivän tienoille, jolloin taivaan pastellisävyt ovat upeimmillaan. Gondolilla voi mennä kiertoajelun ylös ja alas, tai vaihtoehtoisesti vain yhteen suuntaan ylös tai alas ja kulkea omin neuvoin toiseen suuntaan.

Milloin gondoli on auki?

Kesäaikaan gondoli on auki juhannuksen tienoilta lokakuun alkuun, käytännössä aina, kun Ylläs Bike Park on avoinna.

Talvikaudella gondoli on käytössä laskettelukeskuksen aukioloaikoina, suunnilleen marraskuun puolivälistä alusta aina vapun tienoille saakka.

Huomioithan, että kovalla tuulella ja ukkosella gondoli ei pyöri.