Eettisiä ostoksia ulkoiluun ja matkamuistoiksi

Ylläksellä on kattava valikoima kauppoja ulkoilusta nauttiville matkailijoille. Täältä ei ole tarvetta lähteä muualle shoppailemaan, sillä samalta alueelta löytyy laadukkaat ulkoiluvaatteet, harrastusvälineet, eettisesti valmistetut design-vaatteet töihin tai vapaa-ajalle sekä paikallisia käsitöitä.

Ylläksellä on useita erilaisia ​​liikkeitä, jotka myyvät matkamuistoja, ulkoiluvarusteita joka lajiin, ruokaa, juomia ja muuta tarpeellista.

Suurimmat kauppakeskittymät löytyvät Äkäslompolosta Jounin Kauppakeskuksesta ja sen lähipiiristä sekä Ylläsjärven puolella Ylläs Ski Resort Ylläsjärveltä. Näistä löydät varmasti tarvitsemasi ulkoiluvaatteet, -varusteet ja matkamuistot. Alueella on myös muutamia ruokakauppoja: Äkäslompolossa kuuluisa K-Market Jounin kauppa, Ylläsjärven kylässä K-Market Eelin kauppa sekä pieni elintarvikepuoti Ylläs Ski Resort Ylläsjärvellä. Alko sijaitsee K-market Jounin kaupan yhteydessä.

Paikallisissa käsityökaupoissa myydään perinteisiä suomalaisia käsitöitä kuten villapaitoja, villasukkia, nahkahanskoja ja hattuja sekä puusta käsin tehtyjä kuksia, puukkoja ja muita retkeily- ja koriste-esineitä.

Alueella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia herkullisia aterioita ja virvokkeita shoppailun päälle.