Hevosen selässä saat ainutlaatuisen luontokokemuksen

Hiljaisen talviasuisen metsän läpi ratsastaessa ei kuulu inahdustakaan. Vain hevosen rauhallinen hengitys, joka höyryää kirpakassa pakkasilmassa. Ylhäältä hevosen selästä näkee pitkälle ja pääsee uudella tavalla lähelle luontoa. Tarkastele muiden eläinten jälkiä puhtaalla lumella ja nauti hetkestä. Lumessa ratsastaminen on talven hauskimpia elämyksiä ja sopii hyvin myös aloittelijoille. Lapsille on saatavilla ponitalutusta ympäri vuoden.

Kesäaikaan ratsastuspolkuja on tarjolla vielä enemmän kuin talvella. Voit myös valita pidemmän hevosvaelluksen Lapin lumoavassa luonnossa. Jos kaipaat opetusta, on Ylläksellä tarjolla vakituisesti myös ratsastustunteja.

Varaa ratsastusretki etukäteen ja valitse itsellesi sopivan tasoinen elämys.

Ratsastaminen talvisessa luonnossa on unohtumaton kokemus

Ratsastaminen lumessa voi olla hieman haastavampaa kuin kesäaikaan, mutta se on myös erittäin palkitsevaa. Kylmä sää edellyttää asianmukaista pukeutumista ja varusteita, mutta kokenut opas auttaa sinua varmistamaan, että ratsastuskokemus on mukava ja turvallinen. Hevosen selästä on mahdollisuus kokea lumipukuun pukeutuneen talviluonnon kauneus koko komeudessaan ja nähdä muita metsän eläimiä, kuten poroja, hirviä, jäniksiä ja eri lintuja.

Koe Yöttömän yön ratsastusretki Ylläksen kesässä

Keskikesällä ratsastusretkellä pääsee syvälle Ylläksen alueen metsiin, vehreän luonnon keskelle. Voit lähteä ratsastusretkelle jopa keskellä yötöntä yötä, mikä on ikimuistoinen elämys.

Syksyn sävyt hurmaavat ratsastajan

Syksyllä kuulaassa ja raikkaassa ilmassa hevosen selästä kokee upean Lapin ruskan paremmin. Maata peittävät oranssin ja punaisen moninaiset sävyt, kun puut puolestaan hehkuvat keltaisten lehtien kaunista sikermää. Valitse lyhyt muutaman tunnin mittainen retki tai pidempi, koko päivän kestävä seikkailu läpi Lapin ainutlaatuisten tunturimaisemien. Kesäkaudella on tarjolla myös eritasoisia ratsastusleirejä lapsille ja aikuisille, joilla pääsee syventämään omia taitojaan.

Opastetut ratsastusretket