NUTS MTB Ylläs-Levi

NUTS MTB Ylläs-Levi mittaa kuntosi vauhdikkailla reiteillä ja teknisillä poluilla aidossa tunturiympäristössä. Matkoina upeissa Lapin maisemissa ovat 75 km, 55 km ja 30 km reitit. Uutuutena tapahtumalle on vuorovuosin vaihtuva ajosuunta.

Vuonna 2024 poljetaan kohti Leviä. 75 km matkan lähtöpaikka on Ylläs Ski Resort Ylläsjärvellä, 55 km matka alkaa Ylläs Ski Resort Äkäslompololta ja 30 km matkan lähtö on Pyhäjärvellä.

Tämän lisäksi voit osallistua myös Hupiralliin, jossa pääset retkeilemään ja nauttimaan iloisen ulkoilmatapahtuman tunnelmasta ilman tulostavoitteita.

Ajankohta: 20.7.2024

Matkat: 30, 55 ja 75 km

Yhteislenkki maasto/gravel

Tervetuloa Ylläksen Nousun yhteislenkeille. Vuoroviikoin maasto- ja gravel, suunnilleen 40 km lenkki. Pidetään keskinopeus niin rentona, että kaikki pysyvät hyvin mukana.

Ajankohta: ke 10.7. klo 18.30 maasto, ke 17.7. klo 18.30 gravel

Paikka: Lähtö Jounin Kaupan porolta
Hinta: ilmainen
Kesto: 2 tunti

www.yllaksennousu.fi
www.facebook.com/yllaksennousu
www.instagram.com/yllaksennousu

BIKEPACKING: ARCTIC POST ROAD

Arktinen postitie (350 km) Äkäslompolosta Altaan opastetusti, matkatavarakuljetuksin ja mukavin majoituksin

Viisipäiväinen, bikepacking-henkinen gravel-pyöräreissu läpi Lapin – Ylläksen ja Pallaksen mäntymetsien ja tunturimaisemin halki kohti Finnmarkin loputtomia ylänköjä lopulta laskeutuen vehreää jokilaaksoa myöten Jäämeren rantaan.

Arctic Post Roadin gravel-versio seurailee alkuperäistä vuosisatoja vanhaa Kööpenhaminen ja Altan välistä postitietä. Reitti on huikaisevan kaunis ja teknisesti muutamia paikkoja lukuun ottamatta varsin helppo. Reilu puolet matkasta ajetaan päällystetyillä, hiljaisilla teillä, joten arktista luontoa ehtii ihailla myös satulasta käsin. Aivan optimaalinen reitti ja reissu sinulle, joka olet varsin hyvässä pyöräilykunnossa (vauhti on leppoisa), tykkäät ajaa pienessä porukassa (max. 7 per ajoryhmä) ja haluat myös nauttia itse pyöräilystä (etkä lastata pyörälle kilokaupalla leiriytymisvarusteita).

Huoltoauto kulkee mukanamme, joten vaihtovarusteisiin pääsee käsiksi aina iltaisin. Majoitukset B&B -tyylisissä paikoissa matkan varrella.

Ajankohta: 15.-19.7.2024
Ilmoittautumiset: info@yllasexperiences.com tai 050 540 5404 (Saku)

https://www.yllasexperiences.com
https://www.facebook.com/yllasexperiences
https://www.instagram.com/yllasexperiences