jälleen heinäkuussa 2024

Ulkoilmakansan juhlaviikot palaavat Ylläkselle! Koko perheen ulkoilutapahtuma tarjoaa kokemuksia ja elämyksiä, työpajoja, retkiä, laji- sekä välinekokeiluja ja mahdollisuuksia itsensä haastamiseen yöttömässä yössä, Lapin villissä luonnossa.

Viikkojen ohjelmassa on NUTS-polkujuoksu- ja MTB-kisat, Kairacross packraft-seikkailukisa sekä paikallisten yritysten järjestämiä lajikokeiluja sekä workshoppeja ensimmäisen viikon painottuessa polkujuoksuun ja toisen viikon pyöräilyn sekä muiden outdoor-lajien ympärille. Kisojen ja lajikokeilujen lisäksi eri puolilta tunturia löytyvät eri viikkoina myös teemaan liittyvät tapahtumatorit eli expot.

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

Koko ohjelma julkaistaan myöhemmin

NUTS 300 -seikkailujuoksu

8.–13.7.2024

Matka: 326 km

Pisin. Erämaisin. Haastavin. NUTS 300 on ainutlaatuinen seikkailu Lemmenjoen kansallispuistosta Pöyrisjärven erämaa-alueelle ja Pallas–Yllästunturin kansallispuiston läpi Äkäslompoloon.

NUTS Ylläs-Pallas polkujuoksu

12.–13.7.2024

Matkat: 15, 37, 66, 100 ja 160 km

Kohti uutta suuntaa ja uusia maisemia. Nautitko Tunturi-Lapin poluista mieluummin pitkään ja hartaasti vai lyhyesti ja intensiivisesti? NUTS Ylläs Pallaksella on nyt viisi erilaista kilpailumatkaa ja kuudentena NUTS Distance 300 -seikkailujuoksu. Yöttömän yön taikaa on annosteltu kaikille ultramatkoille. Pääjuhlat eli kisakeskus palvelee koko tapahtuman ajan Äkäslompolossa. Tällaista polkujuoksua ei sitten ole tarjolla missään muualla!

NUTS MTB Ylläs-Levi

20.7.2023

Matkat: 30, 55 ja 75 km

NUTS MTB Ylläs-Levi mittaa kuntosi vauhdikkailla reiteillä ja teknisillä poluilla aidossa tunturiympäristössä. Matkoina upeissa Lapin maisemissa ovat 75 km, 55 km ja 30 km reitit. Uutuutena tapahtumalle on vuorovuosin vaihtuva ajosuunta.

Vuonna 2024 poljetaan kohti Leviä. 75 km matkan lähtöpaikka on Ylläs Ski Resort Ylläsjärvellä, 55 km matka alkaa Ylläs Ski Resort Äkäslompololta ja 30 km matkan lähtö on Pyhäjärvellä.