Iltarastit

Ylläksen Rasti on mukana tarjoamassa ulkoilma-aktiviteetteja Outdoor Weekillä! Iltarastit näiden karnevaalien aikaan seuraavasti:

torstaina 11.7. Kaulavaara, Velhonkota (Äkäslompolo), lähtö maastoon klo 17-19
torstaina 18.7. Kahvikeidas, (Ylläsjärvi) lähtö maastoon klo 17-19

Suunnistusradat ovat myös lapsille, joten iltarasteille voit osallistua koko perheellä! Iltarasteille löydät osoitteesta rastilippu.fi tai seuraamalla oranssivalkoisia rastilippuja teiden varsilla.

Ylläksen Rastin iltarastit suunnistetaan torstaisin Äkäslompolon, Ylläsjärven, Hannukaisen ja Luosun kylien maastoissa. Radat: A/4,5-6 km, B/3-4 km, C/1,5-2,5 km ja lapsille sopiva erittäin helppo D/alle 1 km tai muuta suunnistuspuuhaa. Lähtö maastoon tiistain ja torstain iltarasteilla klo 17–19, muista tiedotetaan erikseen. Suunnistajat ohjataan lähtöpaikalle oranssivalkoisilla rastilipuilla. Opastus Äkäslompolossa Tunturintien ja Ylläsjärvellä Iso-Ylläksentien risteyksistä.

Iltarasteilla käytetään emit-leimausta. Vuokrakortteja (2 €) saa järjestäjältä. Karttamaksu: 8 €, alle 18-vuotiaat 3 €. Seuran jäsenet suunnistavat iltarasteilla veloituksetta. Lasten toimintaan osallistuneet saavat maalissa pillimehun.

Kiintorastit
Sekä Kaulavaaran (2 erilaista) että Ski Resort Ylläsjärven kiintorastikarttoja on tällä hetkellä myynnissä Sisu Outdoorilla, Kellokkaalla ja JemesSportilla. Möys iltarasteilta voi ostaa kiintorastikarttoja. Maastossa olevat kiintorastit ovat punavalkoisia puutolppia, jotka on merkitty numeroin. Kiintorasteja löytyy Äkäslompolon puolelta noin nelisenkymmentä ja Ylläsjärven puolelta parikymmentä. Kiintorastit ovat leppoisa ja rauhallinen tapa harjoitella suunnistusta oman aikataulun puitteissa, mutta toimivat toki myös erinomaisena omatoimisena suunnistusharjoituksena suunnistuskonkareillekin. 

https://www.yllaksenrasti.fi
https://www.facebook.com/YllaksenRasti