Moottorikelkalla tuntureiden päälle

Ylläksen seudulla löytyy moottorikelkkareittejä yli 400 kilometriä. Huolletut reitit ovat monentasoisia ja maisemiltaan vaihtelevia – kaikille löytyy omaan tasoon sopivaa kelkkailtavaa. Erikoisuutena Ylläksellä pääsee moottorikelkalla Kuertunturin ja Yllästunturin päälle saakka, mikä on harvinaista herkkua Suomessa.

Moottorikelkkareiteissä Ylläksellä viehättää monipuolisuus. On pitkiä ja lyhyitä lenkkejä tasaisella suolla, metsän siimeksessä ja jopa tunturin laella. Ylläksen lähistöllä kelkkailtaessa myös palvelut ovat aina lähellä. Iltaretkellä on hyvät mahdollisuudet nähdä upeat revontulet, mikäli taivas on kirkas.

Vuokraa moottorikelkka

Rengaslenkkejä moneen makuun

Moottorikelkkailun ystäville Ylläksellä on useita erilaisia rengaslenkkejä ajettavaksi. Suosittu klassikko on noin 40 kilometrin mittainen Ylläsjärvi-Hannukainen-Kuertunturi-Ylläsjärvi -reitti. Tällä tunturikierroksella kokee Ylläksen parhaat maisemat niin metsissä kuin tunturissa. 

Aloittelijalle sopiva hauska reissu on kelkkailla Lainion upealle lumilinnalle, Lapland Hotels SnowVillageen. Ylläsjärveltä edestakaiselle retkelle tulee reilu 20 kilometriä matkaa.

Rauhaa rakastavan kannattaa suunnata Ylläkseltä etelään, Kolarin autenttisiin järvikyliin. Reitit ovat mainiossa kunnossa eikä muita kulkijoita juuri näy.  

Ostamalla Ylläksen ulkoilukartan tuet myös moottorikelkkareittien kunnossapitoa.

Opas vie parhaille reiteille

Oppaan johdolla kelkkailu on vaivattominta – ei tarvitse miettiä minne mennä ja voi keskittyä nautiskeluun. Vuokraamoista saa kaikki tarvittavat varusteet kelkkailuun aina lämpimistä kengistä ja hanskoista haalariin.

Muistathan, että kansallispuistossa kelkkailu on kielletty ja merkatuilla reiteillä täytyy aina pysyä. Yleisrajoitus kelkkaillessa on 60 km/h, jos muuta ei ole mainittu ja kuljettajalla täytyy olla ajokortti. Moottorikelkkareitit ovat tarkoitettu vain kelkoille. 

Opastetut moottorikelkkaretket

Reittimaksu

Ylläksen reittien hoito maksaa vuosittain yli 500 000 €. Maksa kävijän reittimaksu ja auta Yllästä pysymään ykkösenä myös jatkossa.